OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Segment :

Wat doen gezichtsmaskers en welke zijn de beste?

  • favoriet

Wat doet een gezichtsmasker?

Het voornaamste doel van een gezichtsmasker is dat ingrediënten langer op de huid blijven liggen, waardoor poriën er volop in worden ondergedompeld en je de huid in staat stelt om meer van het verzorgingsproduct te absorberen. Het fijne aan maskertjes is dat het snel zichtbaar resultaat biedt – iets waar veel mensen naar op zoek zijn. Dat effect mag tijdelijk zijn, maar het geeft de huid wel een extra dosis kracht of een mooie gloed voor een avondje uit.

Soorten gezichtsmaskers

Van een zuiverend kleimasker tot een masker met exfoliërende AHAs: er bestaan verschillende gezichtsmaskers. Net zoals er uiteenlopende huidverzorging bestaat – van nachtcrème tot serum, voor een droge, gecombineerde of juist een gevoelige huid. Maskertjes voor thuisgebruik zijn natuurlijk voorzien van huid-verbeterende ingrediënten. Welk gezichtsmasker het beste is? Dat hangt ook af van de staat van jouw huid. Kies je gezichtsmasker op basis van jouw huidtype– en wensen, zoals minder verstopte poriën.

‘Mineraalrijke kleimaskers zijn een van de beste manieren om poriën optisch te verkleinen’

Gezichtsmasker tegen puistjes ofwel een vette huid

Mineraalrijke kleimaskers zijn een van de beste manieren om poriën te ontstoppen, omdat het onzuiverheden verwijdert en de ingrediënten de huid tegelijkertijd matteren. Hierdoor lijken poriën ook kleiner. Pak er vooral ultra-absorberende witte kleisoorten bij, zoals kaolin, want de huid voelt hierdoor superschoon en gevoed aan nadat het helemaal is opgenomen door de huid. Zorg ervoor dat je zo’n masker, zoals Vichy’s Porie Zuiverend Klei Masker of Zuiverend Detox Masker, op een goed gereinigde huid aanbrengt. Nog een aanrader voor de vette huid: exfoliëren, waarbij je de huid ontdoet van dode huidcellen en er zich snel een nieuw (zuiver) velletje openbaart. Vichy’s exfoliërende masker is verrijkt met vulkanisch gesteente en AHA (Alpha Hydroxy Acid) die een doffe, grauw uitziende huid tot leven wekt.    ‘Is je huid wat opgeblazen na een avondje veel alcohol drinken? Dan kan een mineraal masker helpen’

Gezichtsmasker voor de droge huid

Voor een droge huid kan een gezichtsmaker ook heerlijk dorstlessend zijn, waarna deze gelijk veel minder ruw aanvoelt. Vooral zogenaamde ‘sheet masks’ uit Zuid-Korea zijn momenteel populair voor een droge huid en tegen fijne lijntjes en rimpels, omdat ze doordrenkt zijn van ingrediënten zoals Hyaluronzuur en Cafeïne. Dit werkt op de dermis, ofwel lederhuid, hydrateert en vermindert een opgeblazen gezicht. Ook ideaal als ‘herstelwerk’ als je de avond ervoor bijvoorbeeld iets te veel alcohol hebt gedronken. Vichy’s Mineraal Masker, met mineraliserend thermaal bronwater, treedt op als zogenaamde hydratiebooster, om een dorstige, onbehaaglijk aanvoelende huid te kalmeren.

‘Aloë vera is een natuurlijk ingrediënt dat erom bekend staat de huid te kalmeren, zeker in de vorm van een masker’

Gezichtsmasker voor een gevoelige huid

Alle gezichtsmaskers van Vichy zijn in principe ook geschikt voor een gevoelige huid. Heb je last van veel roodheid en irritatie – de bekende symptomen bij een gevoelige huid – op het gezicht? Dan is het zaak je huid allereerst tot rust te brengen. Dit minerale gezichtsmasker van Vichy is voorzien van verzachtend dropextract en aloë vera, een natuurlijk ingrediënt dat erom bekend staat de huid te kalmeren. Het biedt meer comfort aan een droge, gestreste huid. ‘Is je huid wat opgeblazen na een avondje veel alcohol drinken? Dan kan een mineraal masker helpen’

Hoe vaak een gezichtsmasker gebruiken?

Doorgaans kun je een gezichtsmasker één keer per week aanbrengen. Soms vaker (tot drie keer), afhankelijk van wat er op de verpakking van het product staat. De vuistregel voor een gezichtsmasker door een professional: eens per maand een facial. Tenzij het een meer ingrijpende behandeling is, waarbij je huid meer tijd nodig heeft om tussen sessies door te herstellen.

Hoe maak je een gezichtsmasker?

Het lijkt aanlokkelijk: werp een blik in je keukenkastjes en mix met huis-tuin-en-keuken-ingrediënten een gezichtsmasker bij elkaar. Dit kan een leuke bezigheid zijn, maar het is maar de vraag of het veel doet voor je huid. Met natuurlijke ingrediënten (zoals banaan en avocado) ga je niet zo snel de mist in, maar met een harde korrel van bijvoorbeeld suiker kun je de huid soms zelfs beschadigen. Ook belangrijk om je te realiseren: gezichtsmaskers (en andere verzorgingsproducten) van een betrouwbaar merk worden gemaakt in steriele laboratoria, zodat het product veilig, schoon en goed houdbaar is.
Wilt je zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij jouw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service. Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

  • Porie Zuiverend Klei Masker
  • Nachtpeeling voor een stralende huid
  • Meest gelezen

    go to top